Utrinki s pohoda po Barju 2024

18. maja 2024 smo se sprehodili po čudovitem Ljubljanskem Barju, kar je bil nepozaben dogodek za vse udeležence. Že ob prihodu se je čutilo vzdušje pričakovanja, saj se je zbralo veliko število ljubiteljev narave in rekreacije, kar je pričalo o izjemni udeležbi.

Dan je bil kot naročen za pohod. Nebo je bilo jasno, sončni žarki so nežno ogrevali pokrajino, prijeten vetrič pa je poskrbel, da temperatura ni bila previsoka. Idealne vremenske razmere so omogočale, da smo v polni meri uživali v naravnih lepotah Barja.

Ljubljansko Barje, znano po svojih mokriščih, bogati flori in favni ter kulturni dediščini, nam je razkrivalo svoje čare na vsakem koraku. Pot nas je vodila mimo slikovitih travnikov, barjanskih gozdov in šotnih mahov, ki so ustvarjali edinstveno in očarljivo pokrajino. Med hojo smo imeli priložnost občudovati številne redke in zaščitene rastlinske ter živalske vrste, ki so našle svoj dom v tem edinstvenem ekosistemu.

Organizacija pohoda je bila brezhibna. Vodniki so nas obveščali o zanimivostih in značilnostih Ljubljanskega Barja, kar je naš pohod še dodatno obogatilo. Na ključnih točkah poti so bili organizirani postanki, kjer smo lahko prisluhnili strokovnjakom, ki so nam predstavili zgodovino in pomen tega območja.

Celoten dan je bil poln smeha, druženja in novih spoznanj. Udeleženci so pohvalili tako izjemno organizacijo kot tudi sproščeno in prijetno vzdušje, ki je vladalo med pohodniki. Ob koncu dneva smo se vsi strinjali, da je bil pohod po Ljubljanskem Barju ne samo odlična priložnost za rekreacijo, temveč tudi za povezovanje z naravo in medsebojno druženje.

18. maj 2024 bo ostal v našem spominu kot popoln dan, preživet v naravi, med prijatelji in ob odkrivanj skritih kotičkov tega čudovitega dela Slovenije.