Dogodki

Dogodki

Člani se ekskurzije seveda udeležijo brezplačno, nečlani plačajo le variabilne stroške (prehrana, vstopnine). Organizacijo naj prevzame Marinka Škraba.

Pohod po Ljubljanskem barju bo leta 2017 že trinajsti po vrsti. Tudi tokrat bomo predlagali pohod po ožjem Barju, »našem delu« Ljubljanskega barje. Termin bomo določili v soglasju s Krajinskim parkom, ornitologi in lovci ter ribiči. Predviden je za tretjo soboto v maju, 20. maja

 

Otroške barjanske žabarije so naša prireditev za najmlajše in stik z njihovimi mamicami in očki, babicami in dedki, teticami in strički. Tretja (17.06.2017) sobota v juniju naj bo rezervirana za naše otroke, za druženje, igre, likovno ustvarjanje, spoznavanje žab, polžev in murenčkov.

Jesenska tržnica bo na Sejmišču Barje v soboto 21. oktobra 2017. Dogodek bo pod šotorom, zato bo v vsakem primeru. Predhodno moramo pomagati našim članicam, da bodo pridobile potrebne certifikate, da bodo lahko prodajale svoje pridelke in izdelke. Pridobiti tudi razstavljalce iz vrst čebelarjev, pridelovalcev jabolk, buč, kostanja.

Novoletna okrasitev jelke bo kot vsako leto letos na dvorišču »naše šole« na Ižanski 303. Okrašena jelka vnese praznično vzdušje tudi v naše središče Barja. Vsa domicilna društva bi se udeležila »Srečanja pod smreko« v petek 22. decembra 2017.