Dogodki

Dogodki

Vsi, ki si želite, da bi bilo okolje v katerem živite čisto, ste vabljeni, da se nam pridružite na veliki čistilni akciji, s katero bomo očistili Barje.

Čistili bomo območje ob Ižanski cesti od Jurčkove do Hauptmanc, spodnji del Peruzzijeve ulice, Lahovo pot, Mihov štradon, Rebekov štradon, Brglezov štradon, Črno vas, Lipe, območje Hauptmanc, Dolgega brega, Črne poti in Poti do Kozlarjeve gošče. Potrudili se bomo očistiti okolico vseh turistično zanimivih lokacij našega Barja. Očistili in uredili bomo tudi okolico novonastajajočega Družbenega centra Barje (bivša šola Barje, Ižanska cesta 303).

Dobimo se na Sejmišču Barje, za bivšo šolo Barje, Ižanska 303, vhod iz Peruzzijeve ulice, kjer se bomo razdelili v delovne skupine po območjih.

Za zaščitne rokavice in vrečke bomo poskrbeli mi. Vljudno prosimo, da s seboj prinesete kakšno orodje (pripomočke) za lažje pobiranje smeti (grablje, metle,…).

Ob zaključku akcije Turistično društvo Barje vabi na zasluženo malico in udeležencem bodo predana spominska darilca.

Čistilno akcijo bosta omogočila Turizem Ljubljana v okviru spomladanske čistilne akcije

ZA LEPŠO LJUBLJANO 2017 in Četrtna skupnost Rudnik.

PRIDRUŽITE SE NAM IN SKUPAJ NAREDIMO BARJE LEPŠE!

 

Člani se ekskurzije seveda udeležijo brezplačno, nečlani plačajo le variabilne stroške (prehrana, vstopnine). Organizacijo naj prevzame Marinka Škraba.

Pohod po Ljubljanskem barju bo leta 2017 že trinajsti po vrsti. Tudi tokrat bomo predlagali pohod po ožjem Barju, »našem delu« Ljubljanskega barje. Termin bomo določili v soglasju s Krajinskim parkom, ornitologi in lovci ter ribiči. Predviden je za tretjo soboto v maju, 20. maja

 

Otroške barjanske žabarije so naša prireditev za najmlajše in stik z njihovimi mamicami in očki, babicami in dedki, teticami in strički. Tretja (17.06.2017) sobota v juniju naj bo rezervirana za naše otroke, za druženje, igre, likovno ustvarjanje, spoznavanje žab, polžev in murenčkov.

Jesenska tržnica bo na Sejmišču Barje v soboto 21. oktobra 2017. Dogodek bo pod šotorom, zato bo v vsakem primeru. Predhodno moramo pomagati našim članicam, da bodo pridobile potrebne certifikate, da bodo lahko prodajale svoje pridelke in izdelke. Pridobiti tudi razstavljalce iz vrst čebelarjev, pridelovalcev jabolk, buč, kostanja.

Novoletna okrasitev jelke bo kot vsako leto letos na dvorišču »naše šole« na Ižanski 303. Okrašena jelka vnese praznično vzdušje tudi v naše središče Barja. Vsa domicilna društva bi se udeležila »Srečanja pod smreko« v petek 22. decembra 2017.